Oszkai Kerámia

Oszkai Kerámia

Menü

Tervezés, szervezés, új kiállítás

Vissza a bejegyzés listához

Az élet nem unalmas, mindig van mit tervezni, szervezni, van miért izgulni.

Most is épp így vagyok. Jövő héten a tündérek egy hónapra új helyre költöznek. Az utóbbi hetekben született pár új virágtündér, sajnos kevesebb mint amit terveztem, de így van,  az élet sokszor közbeszól.

Szeretek Tapolcán kiállítást szervezni, már volt néhány, mennyi is? Négy, öt? Olyan jó érzés, hogy van egy olyan település ahová visszahívnak – Tapolcán kívül is – örülnek ha megyek és természetesen én is örömmel teszek eleget a meghívásnak.

Talán az első tapolcai kiállításomat nyitott meg Márta István zeneszerző. Életem és alkotói pályám meghatározó szakasza volt ez. Mártapista találta ki “Sárból álmodott tündérvilágot”.

Ezt mondta rólam:

“Oszkai Réka világa sárból építkezik. Ez az egyik őselem. Ősi, mint a fazekasság, amely az ember egyik legrégebbi, és egyben a legszebb művészeti megnyilvánulása. Valamennyi szép,egyszerű, dekadencia nélküli sugárzó alkotás. Mindegyik azt szolgálja, hogy kiléphessünk a tündérvilágba a mindennapos taposásból és a lelki nyomorúságból. A sár újrateremtésének autonómiája nem a poklon, hanem annak elemén, a tűzön keresztül született meg a kerámiákban. Sok, különböző arcú Oszkai Rékát láthatunk.”

Azóta is ezek a gondolatok mentén alkotok, úgy éreztem, hogy adnom kell valamit az alkotással, hiszen olyan rohanó világban élünk, ahová a pillanat szépsége, a csend, a gondolatok, érzelmek, mesék, álmok alig-alig férnek bele. Én ezeket a pillanatokat szeretném adni…jövő héten mondjuk az Életfa Kézműves Galériában, Szőke András, Balázs Béla – díjas filmrendezővel.

Kérem, gyertek el, várok mindenkit nagy szeretettel!

Tapolcai kiállítás