Oszkai Kerámia

Oszkai Kerámia

Menü

Megélni a pillanatot

Vissza a bejegyzés listához

Múlt héten kaptam egy különleges ajándékot a Sümeg Városi Tv kollégáitól.

Érdeklődtek, hogy készíthetnének e egy rövid összefoglalót a káptalanfai kiállításomról. Természetesen, boldogan igent mondtam, hiszen a média megjelenés nagyon fontos számomra, ráadásul ismerve Mariann, Gyula és Gergő munkáját, biztos voltam abban, hogy valami jó dolog születik az elképzelésük alapján. Igazat megvallva meg voltam arról győződve, hogy felveszik a tárlatot, feltesznek néhány kérdést az alkotással és alkotásokkal kapcsolatban és megyünk is haza.

De nem így történt. Volt ebben a történetben egy csavar.

Megérkeztünk a helyszínre. Érkezett a sok technika is. Beállítás, vágóképek, hang…. majd instrukció:

Réka beszélj a tárlatról, magadról, az alkotásaidról, arról mit is jelent neked az, hogy kerámia, művészet…. sétálj körbe a figuráid között és tarts egy tárlatvezetést.

Akkor döbbentem rá, hogy az interjúk, nyilatkozatok során szerzett tapasztalatok itt mit sem érnek. Más egy vidékfejlesztési programról vagy egy rendezvényről, más alkotó kiállításáról nyilatkozni.

De magamról beszélni? A alkotás folyamatáról, arról a belső érzésvilágról amikor másképp rezgek. Arról a Rékáról aki nem pörög, szervez, irányít, hanem a csendes befelé forduló. alkotó énről. Nagyon nehéz erről kamera nélkül is beszélni, megnyílni és a személyes érzésekről gondolatokat formálni. Nehéz a sokszor számomra is megfoghatatlan dolgokról beszélni egy másik világról ahol a pillanat létezik, a teljes megélés és átélés – az alkotás.

IMG_8441-2

A forgatást élveztem, kihívásnak tartottam és úgy gondolom, azt hogy hogyan teljesítettem, majd a kisfilm nézői ítélik meg.

A tv kollégáinak pedig köszönöm, hogy egy új, izgalmas élménnyel gazdagodhattam és a kisfilm nézése közben rájöhettem, hogy az a meghitt, szeretettel teljes mesevilág bennem van. A többi mind materializált kivetülés.

Keramikus kiállítás a művész szemével

sumegi_tv_logo

A fényképeket Vincze Péter és Oszkai Péter készítették