Oszkai Kerámia

Oszkai Kerámia

Menü

Közös kiállítás sok boldogsággal

Vissza a bejegyzés listához

Közel az ötven kiállításhoz, gondolhatnám azt, hogy rutinból megy minden nincs izgalom, kihívás, újdonság….

Persze ez nem igaz. Minden kiállítás más. Más a szervező, az apropó, a helyszín, a tér, a fény, az enteriőr.

Minden alkalom egy új kihívás, ahol próbáljuk Péterrel másképpen megteremteni a hangulatot, berendezni a rendelkezésre álló teret, elrendezni a drapériákat, kiállítani a babákat. Épp ezért, minden alkalommal én is másnak látom az alkotásaimat. Mintha ők  is alkalmazkodnának a környezethez, másképpen csillognának a mázas- aranyozott felületek, csavarodnának a csigavonalak, mosolyognának a manócskák.

unnamed-2

Káptalanfán szombaton nyílt kiállítás, attól is eltérő a szokásostól, hogy nem önálló tárlat. Egy nagyon tehetséges devecseri festőművésszel, Boldizsár Zsolttal közösen mutatkozhattunk be. Zsolt olaj tájképei, igazán különleges hangulattal fogták körbe, ölelték át a kiállító teret. Néhol élénk színek, erős zöldek, izzó sárgák, néhol pasztell kékek, másutt szomorú szürkék mesélik el a Balaton-felvidék és az örök téma, a Somló történetét. Zsolt lelkét, művészi látásmódját.

unnamed-1

unnamed-4

Én 40 kerámiával készültem. A szokásos, visszatérő témákkal, mint asszonyok, gyerekek, manók tündérek, sellők, mesék. Mivel Zsolt festményei körbefogták a teret, így mi a három szigetet alakítottunk ki a belső térben. Középre kerültek az asszonyok, a maguk meleg barna- arany finomságukkal. Tőlük balra jelenítettük a meseolvasás meghittségét meleg vörös és sárga színekkel, jobbra pedig meg is elevenedtek a mesefigurák, fehérrel-kékkel-arannyal és mély vörössel.

unnamed-5

A megnyitó hangulatos volt. Régóta tudom, hogy a térségünkben nagyon értékes kis települések vannak, értékes emberekkel, akiket érdekel a kultúra, a művészet, mégis megható volt, hogy olyan nagyon sokan részt vettek a programon. Fenyvesi Zoltán beszéde, Csordás Gáspár polgármester figyelmessége, Kiss Csongor csellista zenéje, ismerősök, barátok és a család jelenléte, mind mind hozzájárultak ahhoz az emelkedett hangulathoz, mely végig kísérte az estét, egészen a hivatalos megnyitótól a baráti borozgatásig.

unnamed-6

Szép volt. Jó volt. Tényleg kicsit más volt. Úgy érzem, ez a varázslat amit keresek a kiállításaimon. Amíg ezt érzem, addig folytatom, ha pedig elveszik a varázslat, majd abba hagyom. Remélem, még sok ilyen pillanatot élhetek át.

 

14625752_1134269963294127_853571571_o

unnamed

Fotókat Mészáros Norbert és Oszkai Péter készítették.