Oszkai Kerámia

Oszkai Kerámia

Menü

Kiállításra készülve

Vissza a bejegyzés listához

Kiállításra készülni nagyon jó dolog.

A műteremben pihenő alkotások hirtelen élővé válnak. A statikus kerámiák elkezdenek izzani, színesebbek, mosolygósabbak, izgalmasabbá lesznek.

Bár lehet, hogy ilyenkor nem is ők hanem én válok élőbbé. Levegő énem szárnyalni kezd, előbújnak a hétköznapok által lekötött szárnyak.

Kiállításra készülni elég strapás.

Elő kell venni a szükséges szakképesítéseket: logisztikus, rendezvényszervező, kiállításrendező, marketinges, dobozoló szakmunkás. Az alkotó én háttérbe szorul, csendesen, kívülről figyeli a készülődést.

Már mind a 46 baba dobozban, bebugyolálva várja a 350 km-es utazást. Holnap reggel indulunk. Addig tuti nem nyugszom meg, míg nem látom a felépített, berendezett tárlatot.

Abban a pillanatban mikor elrendezem az utolsó baba helyét, megigazítom a drapériákat, elkészül az enteriőr, előbújhat az alkotó.

A mindszenti kiállításra készülni felemelő érzés.

Nagyon várom már a találkozásokat a régi osztálytársakkal, barátokkal, ismeretlen ismerősökkel. Kíváncsi vagyok a látogatók rezdüléseire, pillantásaira ahogyan nézegetik majd a bamba manócskákat, álmodozó tündérkéket, a lelkem kivetüléseit.

Kiállításra készülni izgalmas…